Osudy lidí: mladé páry

Život,
pět písmen, u kterých si neumíme představit, co přesně znamenají. Lidské osudy se kolem mě protínají, slučují a zase mizejí v dálce. Někdo se vydal cestou k rodinnému životu, někdo se dal na dráhu studií a někoho zlákala vidina peněz a buduje svoji kariéru. Žiji si svůj nezajímavý život a přitom sleduji životy druhých. Ono to v dnešní době není tak těžké. Někdo si na své sociální sítě píše svůj deníček, takže přesně víte, kdo kdy šel na romantickou večeři a kdo zase sedí večer doma u vína a depkaří. Jak se říká, každý si má zamést před svým vlastním prahem, než začne někoho hodnotit, a tak jsem se snažila dostatečně zamést ten svůj a bystrým okem zhodnotit druhé. Mluvit ke každému zvlášť opravdu nechci, protože je to složité. Ovšem typy lidí okolo mě lze snadno rozdělit do pár skupin. Asi jako první skupina, u které mi je do pláče, jsou mladé páry, které si buď chtěně nebo nechtěně udělali dítě. Na první pohled je to krásný. Zamilovaní až po uši si spolu udělají tzv. třešinku na dortu. Všichni se na to těší, ultrazvuky s rozmazanými fleky dobývají internet. Paráda, dítě se narodilo a je to krásný kluk jako buk a važí 2,8kg!



Už opadá první nadšení a z obláčku pomalu, ale jistě, padáte zpátky na zem. Ach, ta starost. Komu nedošlo,

že dítě je starost na celý život, tak teď už to jistě ví. Z holek se stávají maminky, který strachem ani nespí, aby se jejich drobečkům náhodou něco nestalo. Unavený každodenní honičkou a stresem se začíná měnit jejich vztah a postoj k příteli. Už to není ten jediný Bůh na světě. Ten pravý bůžek lásky spinká v postýlce a spokojeně si oddychuje. Jejich jediné starosti jsou, aby měli plnou lednici, zaplatili nájem a služby s tím spojené. Dostatek plen na měsíc je také základ. Vše se točí okolo dítěte.sexem nenabíjí. Něco je špatně, ale co? Doma na něj čeká každý den rodina, která je vděčná za jeho přítomnost a bez něj by to prostě nešlo. I když to klukům tak nepřijde, jsou součástí pevného kruhu, který by se neměl rozpadnout. Ovšem, věta ,,Prohlašuji Vás mužem a ženou, dokud Vás smrt nerozdělí“ poněkud dobře neplatí. 
Bohužel někteří kluci na to nejsou připraveni. Začnou si připadat pouze jako mašiny na peníze a jejich energie se nikterak zvlášť
Většinou si kluci neuvědomí, že i když jim doma nepřijde vše růžové, tak mají za dveřmi bytu 80% štěstí. Ale jsme přeci Češi, takže hamty, hamty a jdeme hledat víc. Někde tam venku, mimo teplo domova, většinou narazí na skvělou hočinu, která srší energií a kluk v ní najde oporu a oprostí se od všech starostí. Vše se zvrtne a rodinný kruh se rozpadne. Milenka ve vztahu funguje na principu Bermundského trojúhelníku. Krásně se nám domeček z karet rozpadl. Klučinovi můžeme pogratulovat, právě našel zbylých 20% štěstí, které mu k životu chybělo. Bohužel až po čase, kdy přijde o svoji rodinu, si uvědomí, že vyměnil 80% za 20%. Tak to je jedna skupina lidí, kterou v mém okolí vídám. Holky se stanou ženami daleko dříve, než kluci muži. Možná proto by si tu krásnou ,,třešinku na dortu“ měli udělat už vyspělí lidé, kteří si srovnají v hlavě své priority. Chceš se stát hlavou fungující a pevné rodiny, nebo být na párty hvězdou večera? Stačí Ti k životu jedna žena, nebo potřebuješ desítky jiných? Než si na toto v hlavě odpovíš, zkontroluj si své kapsy, abys náhodou ve sbírání kamínků neztratil svůj diamant.

A co další skupina v mém okolí? Ta bude příště...

1 komentář: